Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/05/2011

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλος της Π.Γ. , υπεύθυνου για την Εξωτ. Πολιτική και Άμυνα, σχετικά με την αριστερή υποψήφια για την Προεδρία της Γουατεμάλας Ριγκομπέρτα Μεντσού

Η βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης ιθαγενής από την Γουατεμάλα Ριγκομπέρτα Μεντσού, αγωνίστρια των δικαιωμάτων των ιθαγενών της Κεντρικής Αμερικής, θα είναι υποψήφια Πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές του Ευρύ Μετώπου της Αριστεράς που συναποτελείται από την Ενωμένο Εθνικό  Επαναστατικό Κόμμα, το κίνημα για τη Νέα Δημοκρατία, το Εναλλακτικό κίνημα για μια νέα Πατρίδα, και το Ουίνακ ( ιθαγενικό κομμα).

Η ομόφωνη απόφαση όλων των αριστερών σχημάτων του Μετώπου της Αριστεράς, έχει ήδη ανακοινωθεί, θα  την ανακηρύξουν  υποψήφια των δυνάμεων της Αριστεράς στις 7 Μάη, στην πανηγυρική γενική συνέλευση του Μετώπου.

Ο ΣΥΝ, η ριζοσπαστική αριστερά στην Ελλάδα εύχεται επιτυχία στο έργο των δυνάμεων τις αριστεράς  και στην σ.  Ριγκομπέρτα.

Ο άνεμος των αντι- νεοφιλελεύθερων και αντι- ιμπεριαλιστικών  αλλαγών, των επαναστατικών και προοδευτικών κινημάτων δυναμώνει συνεχώς στην Καραϊβική, την Κεντρική και Λατινική Αμερική.

Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.

 Η Γουατεμάλα της ειρήνης της προόδου και του σοσιαλισμού, θα είναι μια ακόμα ελπιδοφόρα συνέχεια  για  ένα δημοκρατικό και σοσιαλιστικό μέλλον για τους λαούς της πολύπαθης ηπείρου. 

To Γραφείο Τύπου