Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/11/2003

Για τις αυξήσεις τιμολογίων του ΟΤΕ

Σχετικά με τις σημερινές αποκαλύψεις για αυξήσεις τιμολογίων του ΟΤΕ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και πρώην μέλος της Διοίκησης του ΟΤΕ, δήλωσε τα εξής:

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και η Διοίκηση του ΟΤΕ δεν νομιμοποιούνται επιχειρηματικά, πολιτικά και ηθικά να φορτώνουν τα «σπασμένα» των αποτυχημένων επιχειρηματικών επιλογών τους στον ιδιωτικοποιημένο ΟΤΕ, στους πολίτες -και κύρια στους οικονομικά ασθενέστερους-, με την αύξηση των τιμολογίων του, και στους εργαζόμενους του ΟΤΕ, με μείωση του προσωπικού του, όταν, με την ανοχή της κυβέρνησης, έχουν καταστήσει τον ΟΤΕ έκθετο στη βουλιμία των ανταγωνιστών του.

Τους ανταγωνιστές του ΟΤΕ έπρεπε και πρέπει να τους αντιμετωπίσουν με αναπτυξιακές πολιτικές, που να αυξάνουν το μερίδιό του στην αγορά και τις θέσεις εργασίας στον ίδιο και με δραστικές μειώσεις των τιμολογίων του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και η Διοίκηση του ΟΤΕ δεν μπορούν και δεν πρέπει να εισηγούνται επιχειρηματικές επιλογές, που δίνουν εικόνα προβληματικής στην πιο κερδοφόρα επιχείρηση της χώρας ή, εάν την έκαναν τέτοια, θα πρέπει να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών δεν μπορεί να μένει μόνο στην αξιολόγησή του, ως αποτυχημένων, των επιλογών της Διοίκησης του ΟΤΕ,. Ως εκπρόσωπος του βασικού μετόχου του ΟΤΕ (του δημοσίου), εάν έχει τέτοια εκτίμηση, θα πρέπει να ζητήσει αλλαγή των πολιτικών που εφαρμόζονται στον ΟΤΕ αλλά και της Διοίκησής του. Αλλιώς, οι όποιες δηλώσεις είναι μόνο επικοινωνιακό τρικ για προεκλογική χρήση.

To Γραφείο Τύπου