Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/11/2003

Παρουσιάζεται στο Ζάππειο η "Συμφωνία της Γενεύης"

Η «Συμφωνία της Γενεύης», το νέο σχέδιο ειρήνης που συνδιαμόρφωσαν και προτείνουν προσωπικότητες της Ισραηλινής αριστεράς και του Παλαιστινιακού κινήματος, παρουσιάζεται σήμερα στην Αθήνα από Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους πρωτεργάτες της φιλειρηνικής αυτής πρωτοβουλίας.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στο Ζάππειο ύστερα από κοινή πρωτοβουλία του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας και του Κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού (PDS) Γερμανίας, με την υποστήριξη της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, την «Συμφωνία της Γενεύης» παρουσίασαν ο εκ των συντακτών του σχεδίου της «Συμφωνίας της Γενεύης» Γιασέρ Αμπέντ Ράμπο, πρώην υπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής και μέλος της Ε.Ε. της PLO και ο Ισραηλινός βουλευτής του αριστερού κόμματος «Μέρετζ» Ρόμαν Μπρόνφμαν.

Συμμετείχαν και έκαναν παρεμβάσεις ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Γερμανίας Βόλφγκανγκ Γκέρκε., ο Χάρυ Γκρένμπεργκ, πολιτικός επιστήμονας, ειδικός σε θέματα Μ.Ανατολής, στέλεχος του PDS, ο Νταν Γκόλντενμπλατ, δικηγόρος, στέλεχος του Κινήματος Ειρήνης του Ισραήλ, ο Κόλιν Αρτσερ Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης, που εδρεύει στη Γενεύη και έχει τιμηθεί με Νόμπελ ειρήνης, καθώς και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Μιχ.Παπαγιαννάκης, με την ιδιότητα και του Αντιπροέδρου της Ευρωομάδας της Αριστεράς, ο Ν.Χουντής, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την εξωτερική και ευρωπαϊκή πολιτική και ο Π.Τριγάζης, υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Στην ημερίδα επίσης παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ.Κακλαμάνης, ο κ. Γ.Δόλης, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας ο κ.Σουμάκης, από το ΠΑΣΟΚ, ο κ.Μολυβιάτης, από τη Ν.Δ. και από το ΔΗΚΚΙ ο κ.Παπασίμος, εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, της ΤΕΔΚΝΑ, εκπρόσωποι των κινημάτων ειρήνης και άλλων οργανώσεων.

Θερμό μήνυμα υποστήριξης στην εκδήλωση έστειλε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μπέρτραντ Ράσελ για την Ειρήνη, Κεν Κόουτς.

Επίσης, μήνυμα στην Ημερίδα έστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γ.Παπανδρέου.

To Γραφείο Τύπου