Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/05/2011

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη σημερινή σύσκεψη εργασίας του πρωθυπουργού με την υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας παρουσία του υπουργού Οικονομίας

Η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργό με την υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας είχε ως στόχο να σχεδιάσουν την ταχύτερη δυνατή εφαρμογή των συμφωνιών τους με την τρόικα για την μετατροπή της αγοράς εργασίας σε σκλαβοπάζαρο και των πολιτών με αναπηρίες σε ζητιάνους. Για την ολοκληρωτική διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την εξαέρωση των επικουρικών συντάξεων και τις άγριες περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα που δίνονται σε ευπαθείς ομάδες.

Τα νέα αυτά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων όχι μόνο θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική εξουθένωσή τους, αλλά ουσιαστικά θα τους μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους.

Η πανεργατική απεργία στις 11 Μάη αποτελεί για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και τους συνταξιο0ύχους μοναδική ευκαιρία για να στείλουν στην κυβέρνηση, την τρόικα και τις δυνάμεις του κεφαλαίου ένα ηχηρό μήνυμα ότι ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με τις κατεδαφιστικές πολιτικές και την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου που τις εφαρμόζει. Ότι δεν αναγνωρίζουν το δημόσιο χρέος, ως χρέος του ελληνικού λαού και γιʼ αυτό ένα μεγάλο μέρος του πρέπει να διαγραφεί. Ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα και άλλες πολιτικές που μπορούν και πρέπει να εφαρμοστούν με κριτήριο τις ανάγκες των λαϊκών και όχι του κεφαλαίου και των τοκογλύφων δανειστών της χώρας.

To Γραφείο Τύπου