Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/05/2011

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής, σχετικά με τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις

Οι αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα των επικουρικών ταμείων, που διενεργούνται με εντολή της κυβέρνησης, γίνονται για να δικαιολογήσουν την εφαρμογή της προηγηθείσας συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα για άγριες περικοπές των επικουρικών συντάξεων, όχι μόνο στους μελλοντικούς, αλλά και στους νυν συνταξιούχους.

Ο ισχυρισμός του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας, Γ.Κουτρουμάνη  ότι θα κόψουν μόνο τις «υψηλές» επικουρικές συντάξεις είναι το χρυσόχαρτο περιτυλίγματος με το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις περικοπές όλων των επικουρικών συντάξεων. Εξάλλου, αυτές οι περικοπές δεν θα γίνουν για να ενισχυθούν οι χαμηλότερες επικουρικές συντάξεις, αλλά για να εξυπηρετηθούν οι απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών της χώρας.

Η απάντηση των εργαζομένων και των συνταξιούχων θα δοθεί στους δρόμους των αγώνων. Όλοι και όλες στην αυριανή πανελλαδική πανεργατική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων. 

To Γραφείο Τύπου