Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/12/2003

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συναντήθηκε με το Σύλλογο Εργαζομένων του ΕΦΕΤ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Γιάννης Τόλιος, μέλος Π.Γ. και υπεύθυνος για την Αγροτική Πολιτική και ο Νίκος Καίσαρης, υπεύθυνος του Τμήματος Οικολογίας πραγματοποίησαν συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων του ΕΦΕΤ.

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την πραγματοποίηση της αποστολής τους που είναι η διασφάλιση της υγιεινής των τροφίμων και η προστασία των συμφερόντων του καταναλωτή. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην μη καταβολή της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης του ΕΦΕΤ, την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του, στη στελέχωση της κεντρικής υπηρεσίας αλλά και στην ίδρυση περιφερειακών, στην υπαγωγή των υπαλλήλων στο ασφαλιστικό καθεστώς του δημοσίου, στην επιβολή προστίμων στους παραβάτες από το Δ.Σ. του ΕΦΕΤ κ.α.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ υποστήριξε ότι όλα αυτά τα προβλήματα δυσχεραίνουν την λειτουργία του ΕΦΕΤ και αποδυναμώνουν ουσιαστικά τον τόσο σημαντικό ρόλο του στην προστασία του καταναλωτή. Πόσο μάλλον, την στιγμή που η εισαγωγή των μεταλλαγμένων προϊόντων στην ελληνική αγορά είναι πλέον γεγονός και ο έλεγχός τους είναι επιβεβλημένος από το χωράφι ως το πιάτο του καταναλωτή. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, ο ΕΦΕΤ θα πρέπει να στηριχθεί σε προσωπικό, προϋπολογισμό και υποδομές για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στο ρόλο του που είναι η παρακολούθηση, ο έλεγχος και η επιβολή ποινών για την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία της υγείας του καταναλωτή.

To Γραφείο Τύπου