Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/05/2011

Συνέντευξη του Δ.Στρατούλη του στο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο»

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» (Μπ. Αγρολάμπος), ανέφερε μεταξύ  άλλων τα εξής:

Για τη χθεσινή βίαιη αστυνομική καταστολή σε βάρος απεργών – διαδηλωτών υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και δεν τις έχει ο παπάς της ενορίας της πλατείας Συντάγματος αλλά η φυσική ηγεσία της αστυνομίας, η κυβέρνηση, ο υπουργός της λεγόμενης προστασίας του πολίτη αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να προωθεί νέα μνημόνια και αντεργατικά μέτρα που υπαγορεύει η τρόικα. Ας του δείξει κάποιος από τους συμβούλους του το βίντεο με τους αστυνομικούς να χτυπούν νέα αγόρια και κορίτσια στο κεφάλι και ας πάρει επιτέλους γιʼ αυτό θέση.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες γιατί:

-    Δημιουργεί το κλίμα για σκληρή αστυνομική καταστολή με τη συκοφάντηση και την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.

-    Καταφεύγει στην αστυνομική καταστολή για να επιβάλλει τις αντεργατικές πολιτικές της.

-    Εκπαιδεύει και διατάσσει τις αστυνομικές δυνάμεις να χτυπούν διαδηλωτές και όχι να πολεμούν το κοινό έγκλημα.

-    Έχει αφήσει τις αστυνομικές δυνάμεις έρμαια στις επιρροές φασιστικών ομάδων με αποτέλεσμα να υπάρχουν ισχυροί πυρήνες και θύλακες αυτών των ομάδων μέσα στα ΜΑΤ. Ας δει η κυβέρνηση τα εκλογικά αποτελέσματα στα ειδικά εκλογικά τμήματα των αστυνομικών στην Καισαριανή, εάν θέλει να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει. Έτσι εξηγείται το δολοφονικό μένος, με το οποίο χθες ορισμένοι αστυνομικοί χτυπούσαν τους διαδηλωτές με σιδερένια αντικείμενα στο κεφάλι.

Απαιτείται εξονυχιστική έρευνα και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, κοινοβουλευτικός διακομματικός έλεγχος της αστυνομίας και επαναπροσανατολισμός στην εκπαίδευση και τη διάταξη των αστυνομικών, ώστε να  χτυπούν το έγκλημα και όχι τους πολίτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Ταυτόχρονα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις κατεδαφιστικές πολιτικές της κυβέρνησης, της τρόικας και των δυνάμεων του κεφαλαίου που οδηγούν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια και τη χώρα σε ένα ιδιότυπο κοινωνικό εμφύλιο πόλεμο.

Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους μπορούν να σαρώσουν αυτές τις αντικοινωνικές πολιτικές και την κυβέρνηση που τις εφαρμόζει και να προωθήσουν μια άλλη πορεία προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και όχι των τοκογλύφων δανειστών της χώρας.

To Γραφείο Τύπου