Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/05/2011

Κοινή Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλου, Μ. Κριτσωτάκη και Ε. Αμμανατίδου για την επιχειρούμενη καθιέρωση του οκταώρου στο παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών

Μετά το  «νέο» σχολείο και το «νέο» νοσοκομείο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να δώσει την χαριστική βολή και στις δομές προσχολικής αγωγής της χώρας.

Σε μια μνημειώδη επίδειξη αντικοινωνικής πολιτικής, με κριτήρια μνημονιακής λογικής νομοθετεί την αύξηση κατά δύο ώρες του ωραρίου του παιδαγωγικού προσωπικού των παιδικών σταθμών, αδιαφορώντας για τις δυσμενέστατες συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης για την ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα των βρεφών και νηπίων που ήδη στοιβάζονται σε υπεράριθμα τμήματα μέσα σε ακατάλληλες κτιριακές υποδομές.

Την ίδια στιγμή οδηγεί σε  επαγγελματική εξουθένωση τους παιδαγωγούς που ασκούν ένα εξαιρετικά δύσκολο κι απαιτητικό λειτούργημα σε ήδη επιβαρυμένες συνθήκες εργασίας (έλλειψη πόρων, υψηλή αναλογία παιδιών-προσωπικού, χαμηλές αποδοχές). Η ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις των παιδαγωγών δημιουργεί κακό προηγούμενο για τις άλλες κατηγορίες εκπαιδευτικών και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει συστηματικά τη διάλυση κάθε κοινωνικής και εκπαιδευτικής δομής στη χώρα, διαρρηγνύοντας ανεπανόρθωτα τον κοινωνικό ιστό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την απαράδεκτη αυτή νομοθετική ρύθμιση και στέκεται στο πλευρό των παιδαγωγών στους αγώνες τους για προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

To Γραφείο Τύπου