Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/05/2011

Σχόλιο Γραφείου Τύπου για τα συνεχιζόμενα κρούσματα βίας ενάντια σε μετανάστες

Τις τελευταίες δύο μέρες το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ακροδεξιό ορμητήριο, με μέλη της Χρυσής Αυγής να εξαπολύουν πογκρόμ ενάντια σε μετανάστες, με δολοφονικές επιθέσεις, τραυματισμούς και καταστροφές μαγαζιών, με την ανοχή της αστυνομίας.

Οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της έννομης τάξης προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγανάκτηση των κατοίκων για τα κρούσματα εγκληματικότητας στην περιοχή για να ξεδιπλώσουν το ρατσιστικό τους μίσος. Θέλουμε να τονίσουμε πως ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι να κάνει πλάτες  στους νεόκοπους  ναζί,  αλλά με την παρουσία της  να αποτρέπει  τέτοιου είδους φαινόμενα  και να προστατεύει τα δικαιώματα όλων.

Η γκετοποίηση και η υποβάθμιση περιοχών της Αθήνας, η φτώχεια, η  ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός μιας δραματικά αυξανόμενης μερίδας του πληθυσμού, δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο διαβίωσης, όπου ο φασισμός και η βία  βρίσκουν θύλακες ανάπτυξης. Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στις φασιστικές ομάδες, με την ανοχή της στις έκνομες δράσεις τους και την εγκατάλειψη των περιοχών του κέντρου.

Χρέος των εργαζομένων, της νεολαίας και όλων των προοδευτικά σκεπτόμενων πολιτών είναι να αγωνιστούν ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.

To Γραφείο Τύπου