Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/12/2003

Δήλωση της βουλευτού του ΣΥΝ Ιωάννας Στεργίου, μέλους της αντιπροσωπείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας της Γενεύης

Θεωρώ ότι με την υιοθέτηση της πρωτοβουλίας της Γενεύης αυξάνονται οι ελπίδες αλλά και οι δυνατότητες για την εξεύρεση λύσης στο Παλαιστινιακό πρόβλημα. Η λύση με βάση τη διαμόρφωση δύο κρατών, δύο Λαών με κοινό μέλλον θα αποτελέσει σημαντική συμβολή στην ειρήνη και στην ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Για το λόγο αυτό χρειάζεται να στηριχθεί από κυβερνήσεις, οργανώσεις και πολίτες.

Ο ΣΥΝ θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Βουλής το Ελληνικό Κοινοβούλιο να αναλάβει πρωτοβουλίες στήριξης της πρωτοβουλίας της Γενεύης.

Θα ήθελα να θυμίσω ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο ήταν το μοναδικό Κοινοβούλιο των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έστειλε αντιπροσωπεία στην επίσημα παρουσίαση της πρωτοβουλίας της Γενεύης. Η εκπροσώπηση του Ελληνικού Κοινοβουλίου ήταν μια ιδέα που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποίησε ο Συνασπισμός σε συνεργασία με το PDS Γερμανίας με πρόταση του Συνασπισμού και αποδοχή της από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Απόστολο Κακλαμάνη.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου