Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/05/2011

Χαιρετισμός της Σόφης Παπαδόγιαννη στο 25ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ

Η Σ. Παπαδόγιαννη, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, υπεύθυνη για θέματα Υγείας, παραβρέθηκε στις εργασίες του 25ου συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε από το βήμα του συνεδρίου, μεταξύ άλλων τόνισε: «Με την κατάργηση του κλάδου υγείας των ασφαλιστικών ταμείων και τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, η κυβέρνηση επιχειρεί να επιταχύνει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με στόχο να ρίξει στο μισό τη κρατική δαπάνη για την ΠΦΥ και την περαιτέρω εμπορευματοποίησή της.

Οι μεγάλοι χαμένοι κι αυτής της «μεταρρύθμισης» θα είναι οι σφαλισμένοι, στους οποίους θα παρέχεται ένα ελάχιστο πακέτο παροχών υπηρεσιών υγείας και οι υγειονομικοί.

Τη στιγμή που οι μνημονιακές περικοπές στο χώρο της υγείας έχουν οδηγήσει το ΕΣΥ σε οριακό σημείο, το Υπ. Υγείας μελετά νέες περικοπές, επιπλέον του 1,3 δις, που έχει αποφασιστεί για το 2011.

Για τη διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας μέσω της υποχρηματοδότησής του, ο κ. Λοβέρδος δηλώνει «περήφανος γιατί το Υπουργείο του δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο της Δημόσιας Διοίκησης» και απειλεί να «μπει κασμάς αν δεν πάει καλά το νυστέρι» των ανατροπών στο χώρο της Υγείας.

 Η τροϊκανή κυβέρνηση και ο πρόθυμος Υπουργός της, παραβλέπουν ένα παράγοντα. Την λαϊκή αντίσταση που θα βάλει φραγμό και θα ανατρέψει αυτούς τους βάρβαρους σχεδιασμούς της».

To Γραφείο Τύπου