Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/05/2011

Αντιπροσωπεία του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΝ στη συγκέντρωση εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αποτελούμενη από την Σ. Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ υπεύθυνη για θέματα Υγείας και Χ. Κόνιαρη μέλος της Ε.Γ του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας, παρευρέθηκε στη συγκέντρωση, των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, που διοργάνωσαν τα πρωτοβάθμια σωματεία τους.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απήυθυνε στη συγκέντρωση η Σ. Παπαδόγιαννη, μεταξύ άλλων τόνισε: «Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν οι υγειονομικοί στα δημόσια Νοσοκομεία δεν περισώζουν το ΕΣΥ, το οποίο καταρρέει από την παύση πληρωμών, που ουσιαστικά έχει κηρύξει η κυβέρνηση στην Υγεία.

Και τα χειρότερα είναι μπροστά μας: αιματηρές περικοπές στα πλαίσια του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, προώθηση συγχωνεύσεων-καταργήσεων Νοσοκομείων, σχεδιασμοί όχι μόνο για πλήρη απαγόρευση των προσλήψεων αλλά ακόμα και για απολύσεις.

Είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση θυσιάζει την υγεία του ελληνικού λαού στο όνομα ενός χρέους για το οποίο δεν ευθύνεται ο ίδιος και δεν οφείλει να το πληρώσει.

Ο συντονισμός της πάλης των υγειονομικών, η αποφασιστικότητα, η κλιμάκωση του αγώνα τους και η συγκρότηση ενός κοινού μετώπου με όλους τους εργαζόμενους, αποτελεί ελπίδα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των δυνάμεων που τις προωθούν».

To Γραφείο Τύπου