Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/05/2011

Επίσκεψη της Σ. Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ, υπεύθυνη για την Υγεία, στη συμβολική κατάληψη του Υπ. Υγείας από τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ.

Τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και έχουν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του Υπουργείου Υγείας, επισκέφτηκε η Σ. Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ, υπεύθυνη για θέματα Υγείας.

Σε σχετική δήλωσή της τόνισε: «Η παντελής αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας για τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ από τις ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού, καθιστά επισφαλή την διακομιδή των ασθενών.

Επιπλέον το προσωπικό στο ΕΚΑΒ, ένας κλάδος χαμηλόμισθων και σκληρά εργαζομένων μένει απλήρωτος για τα δεδουλευμένα, όπως απλήρωτοι μένουν γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και άλλα ταμεία.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει παύση πληρωμών στο χώρο της υγείας. Τελικά τους μόνους που πληρώνει είναι τους τοκογλύφους – πιστωτές της χώρας και τις τράπεζες.

Αυτές οι πολιτικές που εξοντώνουν τους εργαζόμενους, διαλύουν το ΕΣΥ και συνολικά το κοινωνικό κράτος, μπορούν να ανατραπούν από την οργανωμένη λαϊκή αντίσταση και πάλη».

To Γραφείο Τύπου