Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/05/2011

Ημέρα μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού - Δήλωση Β. Πριμικήρη

Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Βασίλης  Πριμικήρης, υπεύθυνος του Τμήματος για τον Ελληνισμό της Διασποράς, για την ημέρα μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού χαιρετίζει όλους τους Έλληνες του Πόντου σε όποιο σημείο της γης και αν βρίσκονται.

Η εκτίμηση του ΣΥΝ προς όλη την προοδευτική οργανωμένη έκφραση του Ποντιακού Ελληνισμού είναι μεγάλη. Χωρίς καμία αμφιβολία αυτές οι δυνάμεις διατελούν ένα σημαντικό έργο για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την πολιτισμική μας παράδοση.

Σε μια εποχή έξαρσης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, του εθνικισμού και της ανθρώπινης βαρβαρότητας, ο Ποντιακός Ελληνισμός, όπως και όλοι οι Έλληνες, δεν μπορούν να μην σταθούν στο πλευρό όλων εκείνων που ζουν σήμερα μαρτυρικές και δύσκολες καταστάσεις ξεριζωμού από τις πατρίδες τους,  παρόμοιες με εκείνες του Ελληνισμού του Πόντου μιας άλλης εποχής.

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι σε μια περίοδο που διασύρονται και αμφισβητούνται τα ιδανικά, που κυριαρχεί ο ατομισμός, η Ελλάδα και ο Ελληνισμός δε μπορούν παρά να είναι με τους αγώνες για τις κοινωνικές και πολιτικές αξίες του ανθρωπισμού, την αλληλεγγύη, των δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

To Γραφείο Τύπου