Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/02/2005

Για τις δηλώσεις των κ.κ. Αλογοσκούφη και Λιάπη σχετικά με τα μέτρα μείωσης προσωπικού και υποτιθέμενης εξυγίανσης του ΟΤΕ

Απάντηση του Δ.Στρατούλη, μέλους ΠΓ και υπεύθ. Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις των κ.κ. Αλογοσκούφη και Λιάπη, οι οποίες έγιναν μετά τη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό, ο Στρατούλης Δημήτρης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής, δήλωσε τα εξής:

Οι δηλώσεις των δύο υπουργών σχετικά με τα μέτρα μείωσης προσωπικού και υποτιθέμενης εξυγίανσης του ΟΤΕ αποτελούν ένα πελώριο οικονομικό έγκλημα σε βάρος του δημόσιου και της κοινωνικής ασφάλισης. Με τα μέτρα αυτά το δημόσιο στην ουσία θα υποχρεωθεί να πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ΤΑΠ-ΟΤΕ, το Επικουρικό Ταμείο Εργαζομένων του ΟΤΕ και κατ΄ επέκταση το ΙΚΑ και το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, στα οποία θα ενταχθούν θα φορτωθούν με νέα επιπρόσθετα βάρη που θα φτάσουν το ένα δις ευρώ.

Οι μόνοι που θα ωφεληθούν από τις σκανδαλώδεις αυτές ρυθμίσεις θα είναι οι επίδοξοι αυριανοί ιδιοκτήτες του ΟΤΕ, για τους οποίους προορίζονται τα μελλοντικά κέρδη του, ενώ οι σημερινές ζημιές του φορτώνονται στον ελληνικό λαό, που «καλείται να πληρώσει το μάρμαρο».

Είναι σαφές πλέον ότι, με την πολιτική της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό των Τραπεζών και για τον ΟΤΕ, ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για την κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος και για νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος όλων των ασφαλισμένων.

Το πιο επικίνδυνο είναι ότι το σκανδαλώδες και δυσβάσταχτο για το δημόσιο και το ασφαλιστικό σύστημα αυτό πρόγραμμα για τον ΟΤΕ αναγγέλλεται ως πιλότος για πρόγραμμα «εξυγίανσης» όλων των ΔΕΚΟ, οι οποίες οδηγούνται άρον-άρον σε ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα «αντί πινακίου φακής» και διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει και βαθαίνει τις πολitικές ιδιωτικοποίησης και αντιασφαλιστικών μέτρων του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΝ, όχι μόνο θα καταψηφίσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα έρθουν να επικυρώσουν αυτά τα μέτρα, αλλά και τονίζει την ανάγκη για ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης των εργαζομένων, που θα ματαιώσει αυτές τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και αντιασφαλιστικές πολιτικές.

To Γραφείο Τύπου