Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/05/2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας για το κλείσιμο 24 τμημάτων των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι)

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας βιαστικά και αντιμετωπίζοντας την Παιδεία με δημοσιονομικά κριτήρια αποφασίζει το κλείσιμο 24 τμημάτων των ΤΕΙ.  Οι διδάσκοντες  στα τεχνολογικά ιδρύματα και οι φοιτητές σʼ αυτά το πληροφορούνται από τον ιστότοπο του Υπουργείου.

Οι υποψήφιοι, κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων, διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχουν στα μηχανογραφικά σχολές που μέχρι σήμερα γνώριζαν ότι λειτουργούσαν.

Οι ίδιοι που σήμερα υπογράφουν με περισσή ευκολία την κατάργησή τους, πριν μερικά χρόνια είχαν βάλει τις υπογραφές τους στην ιδρυτική τους πράξη.

Το Τμήμα Παιδείας του Συνασπισμού επιμένει ότι χρειάζεται διάλογος με τους αρμόδιους φορείς και σοβαρή μελέτη για την κατάργηση και την ίδρυση σχολών.

Το κύριο κριτήριο πρέπει να είναι τι χρειάζεται η κοινωνία μας, δηλαδή, ποια τμήματα με βάση το γνωστικό τους αντικείμενο εξυπηρετούν τις ανάγκες της.

Η κυβέρνηση δεν βάζει κανένα κριτήριο, δεν συζητάει με κανέναν. Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας αποφασίζει και διατάζει στα πλαίσια μιας πολιτικής που διαλύει τη δημόσια Παιδεία.

Τμήμα Παιδείας