Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/12/2003

Συνάντηση ΣΥΝ με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αστυνομικών

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Ν. Κωνσταντόπουλος, και ο Ν. Χουντής, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αστυνομικών, αποτελούμενης από τους Προέδρους των Αστυνομικών και Πυροσβεστών της Ευρώπης, κ.κ. Heinz Kiefer και Mauritdio Alivemini.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι Πρόεδροι των Ελληνικών Ομοσπονδιών Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστών.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, δήλωσε:

Συναντήθηκα με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Αστυνομικών για θέματα τα οποία είναι κοινού ενδιαφέροντος, ως προς όλους τους εργαζόμενους στην Αστυνομία και στις άλλες Υπηρεσίες, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Εμάς μας ενδιαφέρει να επισημάνουμε ότι πρέπει να διασφαλιστούν τα δικαιώματα τους ως δικαιώματα των εργαζομένων, ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η υπεράσπιση της προσωπικότητάς τους και ο σεβασμός της προσωπικότητάς τους ως ενεργών πολιτών.

Επίσης, πρέπει να εκτιμηθεί ότι στην πορεία μας προς τις εξελίξεις που διαμορφώνονται χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία και όχι λιγότερη δημοκρατία. Χρειαζόμαστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα σαν αυτά που παρατηρήθηκαν στις 8 και 9 Οκτώβρη, όταν με το πρόσχημα της επικείμενης κατάλυσης του κράτους και της στάσης, αστυνομικοί επέδειξαν αυτή τη βαρβαρότητα εναντίον αστυνομικών.

Αντιλαμβάνεται κανένας ποια βαρβαρότητα θα επικρατήσει σε όλη την Ευρώπη αν αυτό υιοθετηθεί ως μοντέλο προληπτικής καταστολής, ως μοντέλο αστυνόμευσης, ως μοντέλο πολιτικού αυταρχισμού. Και αν αυτά επικρατήσουν, τότε ό,τι οι ευρωπαϊκοί λαοί έχουν πετύχει στον τομέα της δημοκρατίας, θα εκμηδενιστεί, θα αλλοιωθεί. Η Ενωμένη Ευρώπη πρέπει να είναι Ευρώπη των λαών και των πολιτών. Δεν είναι Ευρώπη ούτε των χρηματιστηρίων, ούτε των κατασταλτικών μηχανισμών, ούτε των υπηρεσιών ασφαλείας, ούτε των αγορών.

To Γραφείο Τύπου