Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/05/2011

Αυθαίρετα κτίσματα του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου - Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Από το 2009, με έγγραφό της η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου αναγνωρίζει την ανάγκη ανάκλησης του παραχωρητηρίου 5,5 στρεμμάτων  στον Π.Γ.Σ. Ως αιτία ανάκλησης θεωρείται η καταστρατήγηση του όρου της αλλαγής της υπάρχουσας κατάστασης του πρασίνου.

Από το 1998 έως το 2001 η αυθαιρεσία των κτιρίων του Π.Γ.Σ στο Πεδίο του Άρεως έχει διαπιστωθεί από πέντε πρωτόκολλα της πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων.

Παρ΄ όλα αυτά,  καμία ενέργεια δεν έγινε από την πλευρά της πολιτείας, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η κατάσταση του πρασίνου στο Πεδίο του Άρεως.

Με βάση τις διατάξεις των άρθ. 393 παρ. 2 ΚΒΠΝ - Δ 580/99 και 9 παρ. 8  Ν. 3212/03-Α 308, δίνεται το δικαίωμα η κατεδάφιση των αυθαίρετων να γίνει από πολίτες με δικά τους μέσα και έξοδα. Η Επιτροπή για την προστασία του Πεδίου του Άρεως, από τις αρχές του 2009 έχει καταθέσει αίτηση στην Περιφέρεια, ώστε να πάρει άδεια κατεδάφισης, έχοντας μάλιστα και γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία εκδόθηκε στις 27-4-2010.

Επειδή ο νυν γραμματέας της Περιφέρειας αρνείται να υπογράψει την άδεια κατεδάφισης,

Ερωτώνται οι κκ.Υπουργοί

1.    Τι μέτρα θα λάβουν ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα του Π.Γ.Σ ;

2.    Τι ενέργειες θα κάνουν ώστε να αποκατασταθεί το έλλειμμα νομιμότητας;

3.    Σε τι ενέργειες θα προβούν ώστε να σταματήσει από την πλευρά του Γ.Γ της Περιφέρειας η παρακώλυση της νόμιμης απόφασης κατεδάφισης των αυθαίρετων κτισμάτων;

4.    Τι μέτρα θα λάβουν ώστε να σταματήσει κάθε περίπτωση παράβασης καθήκοντος από την πλευρά του Γ.Γ της Περιφέρειας;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ