Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/12/2003

Δήλωση του Ν.Κωνσταντόπουλου σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου για τη 17Ν

O Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου για τη 17Ν, δήλωσε:

Η απόφαση του δικαστηρίου πρέπει να είναι σεβαστή. Μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία και σε δεύτερο βαθμό, να αφήσουν όλοι τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ακολουθώντας τις αρχές της δίκαιης δίκης και των δημοκρατικών εγγυήσεων που είναι περιεχόμενο του πολιτισμού μας. Να μην χρησιμοποιείται αυτή η υπόθεση για πιέσεις από διάφορα κέντρα ή αμφισβητήσεις σε βάρος της χώρας. Να πάψει η αλόγιστη, άκριτη και επικίνδυνη επικοινωνιακή διαχείριση αυτής της υπόθεσης, από διάφορους, για λόγους σκοπιμότητας.

Εκείνοι που, για λόγους σκοπιμότητας, αφιερώθηκαν σε μια επικοινωνιακή διαχείριση της όλης εξέλιξης, καλό είναι σήμερα να καταλάβουν ότι έβλαψαν, εξέθεσαν ανθρώπους, προσέβαλαν υπολήψεις, διαμόρφωσαν ένα κλίμα που δεν έχει σχέση με αυτά τα οποία το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό διαπίστωσε. Να μην κρύβονται, λοιπόν, όλοι αυτοί, οι οποίοι ενέταξαν και την υπόθεση της 17Ν στο επικοινωνιακό υλικό με το οποίο επεδίωκαν διάφορες ετερόκλητες εντυπώσεις. Κυρίως, όλοι εκείνοι, παράγοντες της κυβέρνησης, της πολιτείας αλλά και της Δικαιοσύνης που έσπευδαν να τροφοδοτούν με κείμενα, καταθέσεις και υλικά της ανάκρισης και της προανάκρισης, αναγνώσματα προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σεναρίων.

To Γραφείο Τύπου