Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/05/2011

Συνάντηση της βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου με τους εργαζόμενους της "Φίλκεραμ-Johnson"

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι της «Φίλκεραμ-Johnson», καθώς  είναι ορατός πια ο κίνδυνος κλεισίματος του εργοστασίου, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα 220 άνθρωποι να μείνουν στο δρόμο.

Το εργοστάσιο από τον Ιανουάριο του 2011 έχει σταματήσει την παραγωγική του λειτουργία και στις 14 Απριλίου η διοίκηση της εταιρείας έστειλε εξώδικο στο σωματείο ζητώντας ομαδικές απολύσεις δηλώνοντας ότι το εργοστάσιο δεν μπορεί να ξαναλειτουργήσει. Οι εργαζόμενοι μετά από πολύμηνες κινητοποιήσεις κατάφεραν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους μέχρι και το Μάρτιο. Ωστόσο, εδώ και δύο μήνες βρίσκονται απλήρωτοι και ο κίνδυνος να χάσουν οριστικά τη δουλειά τους είναι πια μεγάλος.

 Σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του σωματείου με τη βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου ανέφεραν ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται ένας σχεδιασμός για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης με τη συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων και πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική τους δικαίωση ζητώντας παράλληλα στήριξη από κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς.  

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματα τους, δεσμεύτηκε να ασκήσει τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση για τη διεξαγωγή συνάντησης μεταξύ του σωματείου και του Υπουργείου Εργασίας, όπως στις περιπτώσεις της «Πετζετάκις Α.Ε.» και των «Κλωστηρίων Κιλκίς».

Επιπλέον, τόνισε: «Η Φίλκεραμ έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των βιομηχανικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα που οδηγήθηκαν στο μαρασμό εξαιτίας της εργοδοτικής πρακτικής και των νεοφιλελεύθερων κυβερνητικών πολιτικών. Οι πολιτικές αυτές, σε συνδυασμό με τους μηχανισμούς της Τρόικα, υποθηκεύουν το μέλλον των εργαζομένων και των παιδιών τους. Οι μαζικοί, ενωτικοί εργατικοί αγώνες μπορούν να τις σταματήσουν».       

To Γραφείο Τύπου