Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/05/2011

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για τις παρεμβάσεις του κ.Δασκαλόπουλου στη συνέλευση του ΣΕΒ

«Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εκεί που μας χρωστάει, μας ζητάει και το βόδι»

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, με ανοιγμένη την όρεξή του από τα δώρα που η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και η τρόικα χάρισαν απλόχερα στους βιομηχάνους (μειώσεις μισθών, καταστροφή εργασιακών σχέσεων, μείωση φορολογίας, πιο εύκολες και φθηνές απολύσεις, επιδοτήσεις, κλπ), ζητάει τώρα να τους δώσουν και ό,τι ελάχιστο απόμεινε όρθιο από τα εργασιακά δικαιώματα.

Το ποιόν ωφέλησε το πρώτο μνημόνιο και ποιόν θα ωφελήσει το νέο πιο κατεδαφιστικό για τα λαϊκά στρώματα, φαίνεται από την εμμονή του προέδρου του ΣΕΒ να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα τα μνημόνια και από τις προκλητικές πιέσεις του για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στις αντικοινωνικές κυβερνητικές και τροϊκανές πολιτικές.

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, οι δυνάμεις της αριστεράς με τους ενωτικούς και μαχητικούς αγώνες τους μπορούν να δώσουν την απάντηση που πρέπει στον πρόεδρο του ΣΕΒ και να διώξουν την κυβέρνηση και την τρόικα, πριν τα πουλήσουν όλα και πριν μας εξοντώσουν όλους και όλες.

To Γραφείο Τύπου