Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/12/2003

Η κυβέρνηση του κ.Σημίτη και η Εκκλησιασιτκή Διοίκηση του κ.Χριστόδουλου, παραμονές εκλογών, ομονοούν και συνεργάζονται στην εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος

Δεν πρόλαβε να ψηφιστεί ο δασοκτόνος νόμος από την κυβερνητική πλειοψηφία και οι ενδιαφερόμενοι για την οικοδομική αξιοποίηση των δασών, που περίμεναν έτοιμοι από καιρό άρχισαν να προωθούν τα σχέδιά τους.

Πρώτος έξω από τις θύρες της κυβέρνησης, ο Aρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Επέτυχε ήδη να εξασφαλίσει άδεια οικοδόμησης ενός τεράστιου συνεδριακού κέντρου μέσα στην καρδιά του ελάχιστου εναπομείναντος δάσους του Υμηττού. Με τροπολογία του ΥΠΕΧΩΔΕ αλλάζει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Καρέα, δίνοντας τη δυνατότητα στην εκκλησία να οικοδομήσει κτίριο 67.000 τ.μ. μέσα σε διακατεχόμενη δασική έκταση 27 στρεμμάτων.

Προχθές ο κ. Χριστόδουλος εξεστράτευσε εναντίον «των βαρβάρων», σήμερα εκστρατεύει εναντίον των δασικών εκτάσεων.

Η κυβέρνηση του κ. Σημίτη και η Εκκλησιασιτκή Διοίκηση του κ. Χριστόδουλου, παραμονές εκλογών, ομονοούν και συνεργάζονται στην εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος.

Ο ΣΥΝ θα συνεχίσει να αντιστέκεται στη βάναυση επίθεση που έχει εξαπολυθεί εναντίον των πολύτιμων φυσικών πόρων της χώρας μας, αποκαλύπτοντας στην ελληνική κοινωνία τους αρχιτέκτονες της καταστροφής.

Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος