Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/05/2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής για καταδίκη αγροτών

Η καταστολή πάσης φύσης αντίστασης και αντίδρασης του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπαίνει πλέον σε ένα νέο κύκλο τρομοκρατίας με την καταδίκη των αγροτών στα αγροτοδικεία.

Η νέα καταδικαστική απόφαση σε βάρος αγροτών της Λάρισας που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις το 2007 έχουν ως στόχο να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα όλων όσοι αντιστέκονται στις αντιαγροτικές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια και πλήττουν κυρίως τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς.

Οι αγώνες όμως δεν καταστέλλονται και ούτε ποινικοποιούνται από δικαστήρια και αυτό θα πρέπει να το καταλάβει όσο είναι νωρίς η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου.

Η ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα απαιτεί ριζοσπαστικές πολιτικές και στρατηγικό σχεδιασμό. Μόνο έτσι η διέξοδος από την κρίση θα είναι προς όφελος των μικρών και μεσαίων αγροτών, των κατοίκων της υπαίθρου αλλά και όλων των εργαζομένων που στενάζουν από το δυσβάσταχτο κόστος των ειδών διατροφής. Μόνο έτσι η αγροτική παραγωγή θα πάρει τη θέση που της αξίζει, σαν βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη της υπαίθρου και συνολικά της χώρας.

Η ελληνική ύπαιθρος ψυχορραγεί εδώ και πολλά χρόνια και οι αγρότες είναι από τους πρώτους που ήρθαν αντιμέτωποι με την οικονομική κρίση γι΄ αυτό και δείχνουν στον ελληνικό λαό ότι ο μοναδικός δρόμος είναι η αντίσταση!

Το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΝ καταγγέλλει την καταδίκη των αγροτών στη Λάρισα και καλεί τους αγρότες σε έναν αγώνα διαρκείας μαζί με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες της χώρας.

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής