Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/12/2003

Συνέντετυξη Τύπου του Τμήματος Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΝ

Το Τμήμα Απόδημου Ελληνισμού του Συνασπισμού έδωσε σήμερα Συνέντευξη Τύπου για την 5η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΑΕ που γίνεται την Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2003 στη Θεσσαλονίκη.

Παρέστησαν ο βουλευτής του ΣΥΝ Γιάννης Δραγασάκης, το μέλος της Π.Γ. Τάσος Τρίκας και ο υπεύθυνος του Τμήματος και πρώην Γενικός Γραμματέας του Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Φίλης.

Επικρίθηκε έντονα ο πρόχειρος και αιφνιδιαστικός τρόπος που το Υπουργείο Εξωτερικών συγκάλεσε την τακτική Συνέλευση του ΣΑΕ καθώς και οι απαράδεκτες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τη συγκρότηση, οργάνωση και λειτουργία του ΣΑΕ.

Με το νομοσχέδιο θεσμοθετείται ο επίσημος εναγκαλισμός του ΣΑΕ από την εκάστοτε κυβέρνηση και αναιρείται η δυνατότητα αυτοοργάνωσης του Απόδημου Ελληνισμού. Προβλέπεται η άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών για την εγγραφή οργανώσεων στο ΣΑΕ, για τη συγκρότηση των περιφερειακών συμβουλίων του και για τη συνολική λειτουργία του.

Δημιουργούνται δε δέκα επιπλέον γραφεία του ΣΑΕ σε όλο τον κόσμο, χωρίς αξιόπιστα κριτήρια και με μεγάλη αύξηση των δαπανών.

To Γραφείο Τύπου