Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς
27/05/2011

Βαλκανική Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Σόφια 27-29 Μαΐου

Ίδρυση του Βαλκανικού Δικτύου της Αριστεράς

Στη Σόφια διεξάγεται στις 27-29 Μαΐου, υπό την αιγίδα του κόμματος “Βουλγαρική Αριστερά”, η ιδρυτική συνάντηση του Βαλκανικού Δικτύου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) με θέμα: “Η Ε.Ε., τα Βαλκάνια και η κρίση”.

Η συζήτηση στη Σόφια καλύπτει 5 θεματικούς άξονες:

Βασικός στόχος της συνάντησης είναι το νέο Βαλκανικό Δίκτυο του ΚΕΑ να αποτελέσει χώρο συνάντησης και κοινής δράσης για πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής, που αγωνίζονται για ειρηνικά, δημοκρατικά, κοινωνικά και οικολογικά Βαλκάνια, απαλλαγμένα από τους εθνικισμούς και το ρατσισμό.

Στη συνάντηση λαμβάνουν μέρος εκπρόσωποι αριστερών κομμάτων και κοινωνικών κινημάτων από 7 χώρες της περιοχής. Ο ΣΥΝ συμμετέχει στη συνάντηση με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τα μέλη της ΚΠΕ, Νατάσα Θεοδωρακοπούλου και Γιάννη Μπουρνού (μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ), Πάνο Τριγάζη (υπεύθυνο του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής) και Γιώργο Καρατσιουμπάνη.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στη Σόφια, η αποστολή του ΣΥΝ συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 27/5, με την πρέσβειρα της Ελλάδας στη Βουλγαρία, κ.Δανάη-Μαγδαληνή Κουμανάκου, με την οποία ανταλλάχθηκαν απόψεις για την παρούσα κατάσταση στη Βαλκανική.

Η Βαλκανική συνάντηση του ΚΕΑ ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής, με την ανάδειξη της συντονιστικής γραμματείας του νέου, Βαλκανικού Δικτύου και τον προγραμματισμό δράσης του Δικτύου για το επόμενο διάστημα.

To Γραφείο Τύπου