Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/12/2003

Περιοδεία του Νίκου Κωνσταντόπουλου στα εκτελούμενα έργα στο Καυταντζόγλειο

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ μαζί με τους Τάσο Κανταρά μέλος της ΚΠΕ και γραμματέας Θεσσαλονίκης, Ακριτίδη Δημήτρη, Σουλτανίδου Χριστίνα μέλη της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, τον Θ.Γεωργιάδη Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βόλεϋ και τον Στ.Βουγιούκα Γ.Διευθυντή του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ συναντήθηκαν στο Καυταντζόγλειο με την Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Σταδίου κ.Βασίλειο Δημαρέλο Πρόεδρο και Χατζή Νίκο Διευθυντή, την εκπρόσωπο του Υπουργείου της ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων έργων του Υπουργείου Πολιτισμού κ.Χατζηπεντίδου Ελένη, συντονίστρια του κλιμακίου επίβλεψης και τους εκπροσώπους της κατασκευάστριας κοινοπραξίας του έργου "ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε.- ΑΛΤΕ Α.Ε.- Κ.ΜΕΣΑΚΟΣ ΑΤΕΒΕ" κ.Πατραμάνη Κωνσταντίνο και Τσιτουρίδη Παύλο για την πορεία εκτέλεσης και τα προβλήματα του έργου καθώς και για τους σχεδιασμούς της μεταολυμπιακής χρήσης του έργου.

Μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Ενημερώθηκα για την πορεία των εργασιών που γίνονται στο Καυταντζόγλειο, τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου. Είναι δυσάρεστο να βλέπει κανείς ότι στη Θεσσαλονίκη γίνεται μονάχα αυτό το έργο και κανένα άλλο από εκείνα που εξαγγέλθηκαν για τη Θεσσαλονίκη Ολυμπιακή πόλη .

Η Θεσσαλονίκη αντί να είναι το κέντρο των Βαλκανίων , αντί να είναι Ολυμπιακή πόλη παραμένει σε στασιμότητα και με μεγάλες ελλείψεις σε έργα υποδομών αλλά και σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η Θεσσαλονίκη του 2003 δεν έχει λύσει βασικά προβλήματα όπως κυρίως το κυκλοφοριακό, ούτε έχει εξασφαλίσει όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που θα επιτρέπουν την ένταξη αυτού του μεγάλου έργου στον κοινωνικό ιστό της πόλης.

Υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα . Υστερεί η περιφέρεια με έναν τρόπο έντονο και κραυγαλέο. Δεν ενισχύεται από τις δράσεις και τις παρεμβάσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες, απεναντίας υφίσταται τις συνέπειες η περιφέρεια . Επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την ενίσχυση του μαζικού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Επικράτησε η ίδια λογική που δίνει προτεραιότητα σε έργα προβολής στο κέντρο και κρατάει σε στασιμότητα την περιφέρεια.

Εύχομαι το Καυταντζόγλειο να τελειώσει μέσα στις προθεσμίες που με ενημέρωσαν οι αρμόδιοι και οι υπεύθυνοι του έργου . Αυτό το έργο να αξιοποιηθεί, τουλάχιστον, έστω και ως μοναδικό έργο ως προς τις μεταολυμπιακές του χρήσεις προς όφελος της πόλης, του κοινωνικού συνόλου, του μαζικού αθλητισμού και της κοινωνίας της περιοχής".

To Γραφείο Τύπου