Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/05/2011

Συμμετοχή της Σ. Παπαδόγιαννη, μέλους της Π.Γ του ΣΥΝ, υπεύθυνης για την Υγεία, στη συγκέντρωση εργαζομένων και φορέων της Δυτικής Αθήνας, για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής

Στη συγκέντρωση των τοπικών φορέων της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής παρευρέθηκε η Σ. Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ, υπεύθυνη για θέματα Υγείας.

Σε σχετική δήλωσή της τόνισε: «Το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, εδώ και χρόνια με διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων του δικομματισμού, έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του, με αποτέλεσμα τη σταδιακή κατάρρευση από πλευράς κτηριακών υποδομών και εξοπλισμού, την υποβάθμιση και συρρίκνωση της λειτουργιάς του.

Το σημερινό Υπ. Υγείας, με τους σχεδιασμούς του στα πλαίσια των συγχωνεύσεων που προωθούνται με μοναδικό κριτήριο τη δραματική περιστολή των δημόσιων δαπανών για την υγεία, οδηγεί το Νοσοκομείο σε περαιτέρω υποβάθμιση και κατάργησή του ως Γενικό Νοσοκομείο με απώλεια 100 κλινών, τη στιγμή που οι κάτοικοι της κοινωνικά υποβαθμισμένης Δυτικής Αθήνας έχουν απόλυτη ανάγκη τις υπηρεσίες του.

Η σημερινή μαζική, δυναμική και συντονισμένη κινητοποίηση των υγειονομικών του Νοσοκομείου, τοπικών συλλογικοτήτων και μαζικών φορέων, δείχνει ότι οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τη λειτουργία του νοσοκομείου και να αγωνιστούν για την αναβάθμισή του, προκειμένου να παρέχονται δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

To Γραφείο Τύπου