Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/06/2011

Τα πανεπιστήμια σε δραματική κατάσταση - Δήλωση της Έφης Καλαμαρά, μέλους της Π.Γ του ΣΥΝ και υπεύθυνης για θέματα Παιδείας,

Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας απειλούνται με κατάρρευση. Η περιστολή των δαπανών, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, που υπερβαίνει για το 2011 και το 50% σε σχέση με το 2009, η επέκταση των ελαστικών σχέσεων και της απλήρωτης εργασίας των πανεπιστημιακών με συμβάσεις του ΠΔ 407/80, η αναστολή διορισμών, η κατάργηση των μεταπτυχιακών και μεταδιδακτορικών υποτροφιών του ΙΚΥ,  οδηγούν τα πανεπιστήμιά μας σε ασφυξία.

Η Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας το ΑΠΘ εκπέμπει σήμα κινδύνου, το ΤΕΙ Πειραιά επίσης και τα προβλήματα αυξάνονται με την μορφή χιονοστιβάδας.

Γίνεται κάθε μέρα και πιο φανερό ότι, όταν η κυβέρνηση μιλά για αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εννοεί την πλήρη υποβάθμισή της. Αυτή η κυβέρνηση με την πολιτική της επενδύει στην κατάρρευση του Δημόσιου Πανεπιστημίου,  είναι επικίνδυνη για την παιδεία, για τους εργαζόμενους,  πρέπει να ανατραπεί.

To Γραφείο Τύπου