Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/12/2003

Συνάντηση του Ν.Κωνσταντόπουλου με τον Πρόεδρο της Συρίας

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ 'Ασαντ.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Με τον Πρόεδρο 'Ασαντ συζητήσαμε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες. Η Ελλάδα και η Συρία έχουν στρατηγικά κοινά συμφέροντα και για την ειρήνη στην περιοχή και για την πορεία των χωρών της Μέσης Ανατολής προς την Ευρώπη, για τη σύνδεση της Συρίας με την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση αλλά και για την ανάπτυξη οικονομικών, πολιτιστικών και κοινωνικών σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς.

΄Ελληνες και Σύριοι έχουν δεσμούς φιλίας και πρέπει οι δύο χώρες να αγωνιστούν για να αναπτυχθεί η Ευρωμεσογειακή συνεργασία, για να αναδειχθεί η Μεσόγειος σε κοινή θάλασσα ειρήνης και ανάπτυξης, για να είναι η Μεσόγειος ελεύθερη από πυρηνικά όπλα και όπλα μαζικής καταστροφής και για να δοθεί στην περιοχή η δυνατότητα να αναπτυχθούν οι πολύπλευρες σχέσεις φιλίας και σταθερότητας μεταξύ όλων των χωρών της Μεσογείου.

Είναι περίοδος κρίσιμη. Ο πόλεμος στο Ιράκ και όλα όσα τον ακολουθούν δείχνουν ότι ο μοναδικός δρόμος για το μέλλον είναι ο δρόμος της συνεννόησης, της συνύπαρξης και της ειρήνης και όχι ο δρόμος των πολέμων.

To Γραφείο Τύπου