Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/06/2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΝ για τις προωθούμενες απολύσεις στο δημόσιο

Η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρό της την κατεδάφιση του όποιου κοινωνικού κράτους έχει απομείνει, αδιαφορώντας για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Το δημόσιο ξεπουλιέται, ενώ απομειώνονται δραματικά οι παροχές κοινωνικών αγαθών προς το κοινωνικό σύνολο. Επιδιώκουν να το συρρικνώσουν σε ένα μικρό διεκπεραιωτικό μηχανισμό προώθησης μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ταυτόχρονα, έχει ανοίξει διάπλατα η πόρτα των απολύσεων στο δημόσιο με την εξαγγελία κατάργηση ή συγχώνευση φορέων του δημοσίου μέσω της περίφημης αξιολόγησης από το ΑΣΕΠ το οποίο όμως δεν έχει καμιά σχετική αρμοδιότητα.   

Όσο και αν προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινωνία, η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν ήδη κάνει την επιλογή τους να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα, στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της σωτηρίας της πατρίδας.

Αυτές οι καταστροφικές πολιτικές πρέπει να αποκρουστούν. Όλοι οι εργαζόμενοι, τόσο του στενού δημόσιου τομέα όσο και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όλοι οι πολίτες που θα υποστούν τις συνέπειες από την περικοπή των κοινωνικών αγαθών – τα οποία θα αναγκάζονται πλέον να ακριβοπληρώνουν - θα πρέπει να αντισταθούν στη λαίλαπα του μνημονίου, της τρόικας και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και οι αγώνες τους να γίνουν καταλύτες των πολιτικών εξελίξεων.

Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης