Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/12/2003

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με την τροπολογία για το γήπεδο της ΑΕΚ

Η περίπτωση του Σταδίου Καραϊσκάκη ήταν πιο απλή. Η κυβέρνηση ήθελε να το παραχωρήσει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, το έθεσε εκτός ολυμπιακών έργων, το άφησε να καταρρεύσει, άσκησε έντονες πιέσεις στα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μοίρασε ανέξοδα - ανεκπλήρωτες άλλωστε - υποσχέσεις στα σωματεία του Πειραιά, και τα κατάφερε.

Στην περίπτωση του γηπέδου της ΑΕΚ τα πράγματα ήταν πιο περίπλοκα. Η κυβέρνηση αδιαφόρησε για την τοπική κοινωνία. Υπήρξε αντίδραση των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας και προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η διαφαινόμενη απόρριψη του σχεδίου Γρανίτσα ως αντισυνταγματικού κινητοποίησε - εκλογές έρχονται άλλωστε- την κυβέρνηση η οποία με τροπολογία του κ. Βενιζέλου προσπαθεί να παρακάμψει το ΣτΕ μετατρέποντας τη Βουλή σε γραφείο έκδοσης πολεοδομικών αδειών.

Είναι σαφές πως η κυβέρνηση ουδόλως ενδιαφέρεται για το γήπεδο της ΑΕΚ. Αν ενδιαφερόταν δεν θα το είχε βγάλει από τα ολυμπιακά έργα. Ενδιαφέρεται μόνο για την εκλογική της επιβίωση. Και προκειμένου να τα καταφέρει φαίνεται διατεθειμένη να λύσει τις γηπεδικές εκκρεμότητες των μεγάλων ΠΑΕ με κάθε τρόπο.

To Γραφείο Τύπου