Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/06/2011

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στο ALTER

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ», στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER» (Γ. Αυτιάς), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε σχετικά με τα επεισόδια στην Αργυρούπολη και τον κ. Πεταλωτή μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο κ. Πεταλωτής χθες για μια ακόμα φορά είπε χοντροκομμένα ψέματα. Τον άκουσα να λέει στο μικρόφωνο ότι είναι απʼ έξω γνωστοί δημοτικοί σύμβουλοι-στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ότι έχουν οργανώσει όλα αυτά τα πράγματα. Ούτε ο δήμαρχος, ούτε κανένας δημοτικός σύμβουλος  δεν ήταν εκεί και δεν έχει καμία συμμετοχή σε φαινόμενα προπηλακισμών. Πάρα πολλές φορές ο κ. Πεταλωτής έχει πει ψέματα, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος  είναι κατʼ επάγγελμα ψεύτης.

Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετοι με το να οργανώνουν αυτοί συγκεντρώσεις, όταν ένα άλλο κόμμα, όποιο κι αν είναι αυτό, οργανώνει τη δική του συγκέντρωση. Είμαστε αντίθετοι. Από αντι-συγκεντρώσεις η αριστερά έχει υποφέρει. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι το εξής:  Ενώ παλιά οργάνωναν συγκεντρώσεις και τους χειροκροτούσαν και τους επευφημούσαν γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μεγάλο κόμμα, χθες οργάνωσαν μια συγκέντρωση και μάζεψαν 80-100 άτομα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές εκτιμήσεις, και απʼ έξω σε μισή ώρα που εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ, συγκεντρώθηκαν 500-700 άτομα.  Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη δυνατότητα σε μισή ώρα να μαζεύει 700 άτομα στην Αργυρούπολη, όταν το κυβερνών κόμμα μετά από οργανωμένη κομματική συγκέντρωση με ομιλητή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μάζεψε 70-100 άτομα, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στην εξουσία. Κανείς δε τα πιστεύει αυτά. Είναι πιο βολικό για μια κυβέρνηση να λέει να οι κακοί που φταίνε και τα οργανώνουν όλα, οι αριστεροί, ο ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργεί ένα κλίμα συκοφαντίας κατά του ΣΥΡΙΖΑ από το να καταλάβει ότι  οι άνθρωποι που είναι στις πλατείες  ή που μαζεύτηκαν κατά εκατοντάδες εκεί στην Αργυρούπολη δεν κινούνται επειδή κάποιο κόμμα «πατάει» το κουμπί αλλά επειδή τους κινεί η ανεργία, ο φόβος για το αύριο, η φτώχεια, η αγανάκτηση, το «είπα-ξείπα» και η κοροϊδία. 

Είναι βέβαιο ότι ανάμεσα στους εκατοντάδες που μαζεύτηκαν έξω από την εκδήλωση στην Αργυρούπολη υπάρχουν και κάποιοι που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και νιώθουν προδομένοι. Θυμίζω τη δήλωση του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, που είναι ανάμεσα και στους 16 που υπέγραψαν την επιστολή: «Ορισμένοι πρίγκιπες της κυβερνητικής παράταξης, όταν μας φτύνουν, νομίζουν ότι ψιχαλίζει». Προσυπογράφω τη δήλωση. 

Ο ΣΥΝ τάσσεται χίλιες φορές «ναι» υπέρ της ειρηνικής πολιτικής διαμαρτυρίας κι επιβάλλεται απέναντι σ΄ αυτές τις πολιτικές, «όχι» στους προπηλακισμούς, τα γιαουρτώματα και τις επιθέσεις.

To Γραφείο Τύπου