Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/12/2003

Ιδρυτικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος πριν τις Ευρωεκλογές του 2004

Σε συνάντηση αριστερών κομμάτων από χώρες της Ευρώπης, που έγινε στις Βρυξέλλες στις 15 Δεκεμβρίου 2003, οριστικοποιήθηκαν τα κείμενα της πολιτικής διακήρυξης και του καταστατικού του Ευρωπαϊκού Αριστερού κόμματος.

Στην πολιτική διακήρυξη περιγράφονται η ταυτότητα, οι στόχοι, η στρατηγική και η σχέση του ευρωπαϊκού κόμματος με τα κοινωνικά κινήματα, ενώ το καταστατικό αναφέρεται στη λειτουργία, στα όργανα και στον τρόπο λήψης των αποφάσεων.

Τα κείμενα θα συζητηθούν στα κόμματα που συμμετέχουν στην ίδρυση του νέου Ευρωπαϊκού κόμματος και σε δημόσιες προσυνεδριακές εκδηλώσεις στις χώρες της Ευρώπης.

Η πρώτη δημόσια συζήτηση θα γίνει στο Βερολίνο στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2004, με την συμμετοχή αντιπροσωπειών από αριστερά κόμματα από πολλές χώρες της Ευρώπης.

Το Ιδρυτικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος αποφασίστηκε να γίνει πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2004.

Στη συνάντηση των Βρυξελλών, που ήταν συνέχεια συναντήσεων που έχουν γίνει στη Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μαδρίτη και Παρίσι, παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες από 10 κόμματα. Τον Συνασπισμό εκπροσώπησαν ο Νίκος Χουντής, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Υπεύθυνος Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής και ο Στέλιος Παππάς, μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού.

To Γραφείο Τύπου