Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/06/2011

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει ήδη υπογράψει το νέο μνημόνιο, στο οποίο προβλέπονται απολύσεις στο δημόσιο και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Αυτή τη φορά, το μνημόνιό τους δε θα περάσει.

Μπορεί να διαθέτουν τη στήριξη της διαπλοκής και της πλουτοκρατίας, αλλά στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχουν ήδη καταρρεύσει.

Οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες, όσο ο κόσμος βγαίνει μαζικά και ειρηνικά στους δρόμους.

Γιʼ αυτό και το πανικόβλητο σύστημα εξουσίας, επιλέγει συνειδητά τη στρατηγική της έντασης και τις άθλιες προβοκάτσιες, μήπως και συσπειρώσουν έστω την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Μιλούν για απολίτικους. Αφήνουν άθλια υπονοούμενα, παρομοιάζουν εαυτούς με το Λαμπράκη και την εξεγερμένη κοινωνία με το παρακράτος των Γκοτζαμάνηδων, τη στιγμή που οι ίδιοι βρίσκονται καβάλα στο τρίκυκλο ΔΝΤ-Κομισιόν –ΕΚΤ, που εγκληματεί κατά του λαού μας.

Είναι μια αναμενόμενη και απολύτως εξηγήσιμη επιλογή. Η βία ήταν πάντοτε η επιλογή των πιο σκοτεινών κύκλων εξουσίας, όταν βλέπουν πως χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Ο λαός μας, όμως, σοφότερος από όσα διαδραματίστηκαν ένα χρόνο τώρα, επιλέγει την ειρηνική εξέγερση και τους ακυρώνει. Αξιώνει τη δική του κυριαρχία και απαιτεί δημοκρατία.

Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη στρατηγική της έντασης και οποιαδήποτε σκέψη για προβοκάτσια ευρείας κλίμακας απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη. Τους προειδοποιούμε να μην το τολμήσουν.

Αύριο Κυριακή οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στις πλατείες όλης της χώρας, αλλά και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, θα στείλουν το πιο ισχυρό μήνυμα αλλαγής.

Ας μη λείψει κανείς από αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας και της λαϊκής χειραφέτησης.

To Γραφείο Τύπου