Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/12/2003

Διήμερη περιοδεία του Προέδρου του ΣΥΝ σε Φλώρινα και Πιερία

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του - σε Φλώρινα και Πιερία - με επίσκεψη στην Κατερίνη.

Επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της πόλης και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο, τη Διοίκηση και το προσωπικό για την κακή κατάσταση του νοσοκομείου και τις άσχημες συνθήκες, μέσα στις οποίες επιτελούν το έργο τους. Μετά από 8 χρόνια, η εξαγγελία για την ανέγερση νέου νοσοκομείου παραμένει σκανδαλωδώς στις καλένδες προς όφελος του αναδόχου και σε βάρος της υγείας και των αναγκών της κοινωνίας και των πολιτών της περιοχής.

Επίσης, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο του νομού Πιερίας και συναντήθηκε με φορείς του νομού. Ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου για τη στασιμότητα της οικονομίας του νομού, την καθήλωση των προγραμμάτων του Γ΄ΚΠΣ, την υψηλή ανεργία και την κρίση της αγροτικής οικονομίας. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υφίστανται διαρκώς όλες τις φορολογικές και οικονομικές πιέσεις, ενώ αποκλείονται από κάθε κίνητρο και στήριξη.

Σε συνέντευξή του στα ΜΜΕ, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε:

Για το αν υπάρχουν και στον ΣΥΝ συνομιλητές της κυβέρνησης όπως στο ΔΗΚΚΙ

Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί από τη δυναμική παρουσία του ΣΥΝ, προσπαθεί τη δική του την κρίση να τη μεταφέρει αλλού και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής.
Θα συνιστούσα στα επικοινωνιακά επιτελεία του Μαξίμου και της οδού Ζαλοκώστα να πάψουν να επινοούν μεθόδους εναντίον του ΣΥΝ και να πάψουν να προκαλούν την ευαισθησία των πολιτών και την αξιοπρέπεια της Αριστεράς.

Για τις διεργασίες ενός ΠΑΣΟΚ και τη διαδοχολογία

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίση. Δεν υπάρχει πολιτική ενότητα εντός του ΠΑΣΟΚ και πολλοί βλέπουν ότι η κυβερνητική πρακτική δεν είναι το ισχυρό χαρτί του ΠΑΣΟΚ.
Το πολιτικό κλίμα των ημερών σφραγίζεται από την εσωτερική κρίση του ΠΑΣΟΚ και τις διεργασίες που συντελούνται γύρω από το θέμα αλλαγής ηγεσίας πριν ή μετά τις εκλογές.
Στο έδαφος αυτών των αδιεξόδων και της ηττοπάθειας, που επικρατούν, ως κλίμα, στο ΠΑΣΟΚ, αναπτύσσονται αντιθέσεις, ανταγωνισμοί, προσωπικοί σχεδιασμοί και κέντρα πιέσεων για την υπαγόρευση ή επιβολή λύσεων.
Έτσι, στην συντηρητική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ προστίθενται τώρα και άλλα αρνητικά και ανησυχητικά στοιχεία, που σχετίζονται με τη συνολική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η πραγματικότητα ενοχλεί μεγάλο μέρος των προοδευτικών πολιτών που καλόπιστα δώσανε στήριξη στον κ. Σημίτη.

To Γραφείο Τύπου