Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/06/2011

Στην κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΙΚΑ από άτομα με αναπηρία παρευρέθηκε η Σ. Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ, υπεύθυνη για την Υγεία.

Στην κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΙΚΑ από μέλη της κίνησης ατόμων με αναπηρία, παρευρέθηκε η Σ. Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ, υπεύθυνη για θέματα Υγείας.

Σε δήλωσή της μεταξύ άλλων τόνισε: «Η απόφαση του ΙΚΑ, που με μια κατάπτυστη εγκύκλιο περικόπτει δραστικά ακόμη και τις πιο βασικές παροχές προς τα άτομα με αναπηρία, όπως τεχνητά μέλη για ακρωτηριασμένους, δείχνει ότι η ηθική κατρακύλα της τροϊκανής κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό.

Ταυτόχρονα τέτοιου είδους περικοπές αποτελούν πρόγευση για το πακέτο παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ προς το σύνολο των ασφαλισμένων. Δεν μπορεί να υπάρχουν πλέον ψευδαισθήσεις. Οι υπηρεσίες υγείας πέφτουν στο κατώτατο επίπεδο, στερώντας από τους πολίτες και τα πιο βασικά.

Ο αγώνας του αναπηρικού κινήματος, των εργαζομένων και ολόκληρου του ελληνικού λαού για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των δυνάμεων που τις προωθούν, είναι αγώνας υπεράσπισης της ίδιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

To Γραφείο Τύπου