Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/06/2011

Για τα ποσοστά ανεργίας που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για το Μάρτιο του 2011 - Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ,

Η ανεργία στη χώρα μας έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ - η πραγματική είναι πάνω από 20% - και δυστυχώς πάει για εγγραφή στο βιβλίο Γκίνες. Όσοι δεν εργάζονται είναι πλέον και επίσημα διαπιστωμένο ότι είναι περισσότεροι απʼ όσους εργάζονται. Τα ποσοστά ανεργίας στους νέους μέχρι 25 ετών ξεπέρασαν το 40% και αποτελούν εφιάλτη γιʼ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα, με τις κατεδαφιστικές πολιτικές τους, εκτίναξαν την ύφεση στα ύψη και έκαναν την ανεργία και τη φτώχεια μίζερη καθημερινότητα για τα λαϊκά στρώματα.

Η πραγματική ανεργία θα αυξηθεί μέσα στο 2011 ακόμα περισσότερο, στο 22%, εάν εγκριθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα νέας μεγαλύτερης λεηλασίας του λαού και του δημόσιου πλούτου.

Η ενίσχυση των αγώνων στις πλατείες και στους χώρους εργασίας για την απεμπλοκή της χώρας μας από την τρόικα και το μνημόνιο, για την απομάκρυνση της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και για μια άλλη προοδευτική σοσιαλιστική πορεία της χώρας μας είναι σήμερα ο απαραίτητος όρος για την ίδια την επιβίωση των ανέργων και του λαού μας.

To Γραφείο Τύπου