Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/12/2003

Συνάντηση Ν.Κωνσταντόπουλου με αντιπροσωπεία του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών

Συνάντηση είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος με αντιπροσωπεία του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών.
Στην συνάντηση μετείχαν εκ μέρους του Πολιτικού Συνδέσμου οι κυρίες Εφη Μπέκου, Γενική Γραμματέας Ισότητας, Αννα Καραμάνου, ευρωβουλετής του ΠΑΣΟΚ, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, βουλευτής της Ν.Δ, Σούλα Παναρέτου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, Φωτεινή Σιάνου, μέλος του Συντονιστικού της ΑΕΚΑ. Μετείχαν ακόμη οι κυρίες Μίνα Ιωαννίδου, μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαίκού Λόμπυ Γυναικών και Δέσποινα Σαγγανά, μέλος του Τμήματος Γυναικών του ΣΥΝ.

Ο Πολιτικός Σύνδεσμος ζήτησε τη στήριξη από τον Πρόεδρο και τα στελέχη του κόμματος, προκειμένου το δημοκρατικό αίτημα της ίσης συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης των πολιτικών αποφάσεων να τύχει της προσοχής που του αξίζει, τόσο από τις πολιτικές ηγεσίες όσο και από το εκλογικό σώμα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε τα εξής:

«Συζήτησα με την Αντιπροσωπεία του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, στην οποία μετέχουν όλα τα κόμματα και το Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών, για τα ζητήματα που εξακολουθούν να μένουν σε εκκρεμότητα, όπως στην έμπρακτη κατοχύρωση των ίσων δικαιωμάτων, κυρίως στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Το μεγαλύτερο ποσοστό εκλογής γυναικών στη συγκρότηση του ελληνικού και του ευρωκοινοβουλίου θα συμβάλλει αποφασιστικά και στην ανανέωση του πολιτικού συστήματος και στην εξυγίανση του δημόσιου βίου της χώρας. Θεωρούμε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι θετικές δράσεις για την στήριξη της εκλογής των γυναικών στη λειτουργία της δημοκρατίας μας και επίσης εκτιμώ ότι όλοι οι διαμορφωτές και εκφραστές της κοινής γνώμης έχουν πολιτική ευθύνη να συμβάλλουν, προκειμένου αυτή η συνειδητοποίηση του δημιουργικού ρόλου που έχει να επιτελέσει ο αυξημένος αριθμός συμμετοχής των γυναικών, αυτή η συνειδητοποίηση να είναι πληρέστερη, ειλικρινέστερη και πλέον αξιόπιστη από ότι είναι μέχρι σήμερα».

To Γραφείο Τύπου