Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/06/2011

Για το κυβερνητικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ - Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Το μέγεθος του πακέτου ιδιωτικοποιήσεων μέχρι το 2015, ύψους 50δις ευρώ, που αποφασίστηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο δεν έχει ανάλογο ιστορικό προηγούμενο, όχι μόνο στη χώρα μας και την Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η προώθηση αυτού του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων συνιστά το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους και ένα διαρκές οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ και τράπεζες στη σημερινή απεργία των συνδικάτων τους και θα στηρίξει με αποφασιστικότητα τους αγώνες ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Ο συντονισμός των εργαζομένων των ΔΕΚΟ μεταξύ τους και η κοινή δράση τους με άλλα κοινωνικά κινήματα και με τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στις μεγάλες πλατείες των πόλεων, μπορεί να φέρει αποτελέσματα στους αγώνες τους.