Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
03/01/2002

Κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων και το επικείμενο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Με αφορμή την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων και το επικείμενο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο Νίκος Χουντής, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, δήλωσε:

Οι παρατεταμένες και κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις αποδεικνύουν ότι η βελτίωση του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε ζητήματα χαμηλής πολιτικής δεν έχει αλλάξει την ουσία της τουρκικής πολιτικής στα κρίσιμα θέματα, ούτε έχει βελτιώσει τη θέση της Ελλάδας.

Η στάση των ΗΠΑ, που την ενθαρρύνει με την υιοθέτηση των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο και στο θέμα του ευρωστρατού, δεν επιτρέπει εφησυχασμούς και αισιοδοξία για την επικείμενη επίσκεψη Σημίτη στην Ουάσιγκτον.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει την πολιτική του εξωραϊσμού όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη λογική του "δεν γίνεται αλλιώς" απέναντι στις αμερικανικές πιέσεις, πανηγυρίζοντας κάθε φορά γιατί δεν πάθαμε χειρότερα. Να συνεννοηθεί εγκαίρως με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και να διαμορφώσει τις θέσεις της παίρνοντας υπόψη τα πραγματικά συμφέροντα του τόπου και τις διαθέσεις του ελληνικού λαού.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου