Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
03/01/2002

Ο ΣΥΝ εκφράζει την αντίθεσή του στην εφαρμογή των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία

Δήλωσε χτες ο κ. Υφυπουργός Υγείας ότι τίθεται πλέον σε εφαρμογή "η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων". Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε την ασύγκριτη εκσυγχρονιστική τεχνική του να παίρνουν τις αλήθειες μας και να τις κάνουν ψέματα.

Αυτό που τίθεται σε εφαρμογή είναι και ονομάζεται "απογευματινό ιδιωτικό ιατρείο στα δημόσια νοσοκομεία". Δεν έχει καμία σχέση με μείωση της αναμονής, με εξυπηρέτηση του πολίτη ή με ανταγωνιστικότητα του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. Αποτελεί την αιχμή του δόρατος της εφαρμοζόμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής στο χώρο της υγείας-πρόνοιας, που θέλει εμπόρευμα το κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα της υγείας και γι αυτό η αντιπαράθεσή μας θα είναι κάθετη.

Λέει η κυβέρνηση: ΄Ελληνα πολίτη οι παροχές υγείας-πρόνοιας που είχες χθες ήταν άθλιες γιατί ήταν δημόσιες. Πλήρωσε τώρα και θα δεις την υγειά σου.

Εμείς λέμε: οι παροχές που είχαμε δεν μας τις χάρισε κανένας. Τις κατακτήσαμε με κόπους και θυσίες και πήγαν από το κακό στο χειρότερο με μοναδικό υπεύθυνο την κυβερνητική πολιτική των τελευταίων χρόνων στο χώρο της Υγείας-Πρόνοιας.

Τμήμα Υγείας