Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/06/2011

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ

Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «ΑΝΤ1 97.2» (Ν.Δημαράς-Ν. Βαφειάδης) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Είμαι από τις 9.30 το πρωί στη Βουλή γιατί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΝ αποφάσισε να δώσει τον αγώνα εναντίον των αντι-λαϊκών μέτρων με ειρηνικά, πολιτικά μέσα και το ήθος που χαρακτηρίζει την παράταξη μας.

Τα μέτρα αυτά είναι άδικα και θα χειροτερέψουν τα πράγματα. Από το «ή μνημόνιο ή χρεωκοπία», ένα χρόνο μετά πάμε στο «και μνημόνιο και χρεωκοπία». Χρειάζεται η κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική, να πάψει να προσπαθεί να περάσει αυτά τα μέτρα σε συσκευασία του ενός άρθρου και να ακούσει  τη φωνή του κόσμου, ο οποίος στη μεγάλη του πλειοψηφία θεωρεί και άδικη και αναποτελεσματική αυτή την πολιτική και ζητάει αλλαγή πορείας. Φυσικά απαιτεί και ουσιαστικές αλλαγές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ζητώντας  περισσότερη αλληλεγγύη και λιγότερα τοκογλυφικά επεισόδια.

Η  κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να είναι οι βουλευτές παρόντες στη συνεδρίαση για το μεσοπρόθεσμο που ξεκινάει στις 4.30 και να απαιτήσουμε την απόσυρση αυτών των μέτρων και να καταγγείλουμε αυτή την διαδικασία του ενός και μοναδικού άρθρου που είναι παρωδία κοινοβουλευτικού διαλόγου και εμποδίζει τη συζήτηση. Μέτρα που θα δεσμεύσουν για χρόνια τη χώρα και έχουν ύψος 30 δις και πλέον, δεν γίνεται να ψηφιστούν με την διαδικασία του ενός άρθρου. Η επιλογή αυτή δείχνει έλλειμμα δημοκρατίας και έλλειψη επιχειρημάτων κι αυτών που τα εισηγούνται.

Με την ψήφο μας, φυσικά, σαν κοινοβουλευτική ομάδα θα αρνηθούμε να νομιμοποιήσουμε  αυτά τα μέτρα και  αυτή την διαδικασία. Την μάχη όμως  θα τη δώσουμε, γιατί αυτοί που μας έστειλαν στη Βουλή κι ένα μέρος τους διαδηλώνει ειρηνικά αυτή την ώρα, μας έστειλαν για να δίνουμε την μάχη και εντός και εκτός της Βουλής.

Τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών  είναι: Γιατί δεν πληρώνουν οι πλούσιοι; Γιατί δεν πιάνεται η φοροδιαφυγή; Γιατί δεν πάει κανένας φυλακή; γιατί δε νοικοκυρεύονται οι δαπάνες; πότε θα γίνει επιτέλους ένα σοβαρό δημοκρατικό κράτος η Ελλάδα;  Όλα αυτά που θέτουν επί τάπητος οι αγανακτισμένοι πολίτες απαιτούν μια ριζική επανεκκίνηση της ελληνικής δημοκρατίας, δεν γίνεται με μερεμέτια. Για να τα πετύχουμε αυτά κι είμαστε πολλοί αυτοί που τα θέλουμε, χρειάζεται αυτό το κίνημα να διαφυλάξει τον ειρηνικό του χαρακτήρα, την μαζικότητα του και να φυλαχθεί από τις προβοκάτσιες, τις πεπονόφλουδες και τις παγίδες.

Η Ιστορία αυτού του τόπου που είναι βαριά διδάσκει ότι κάθε φορά που το σύστημα, το κατεστημένο φοβόταν μια λαϊκή αφύπνιση, επεδίωκε να εκτραπούν τα πράγματα στο δρόμο της βίας και της προβοκάτσιας.

To Γραφείο Τύπου