Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
14/01/2002

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ για την τρομοκρατία

Η πολιτική ζωή σπρώχνεται σε σκοτεινούς δρόμους, όπου δρουν σκοτεινοί μηχανισμοί για θεοσκότεινα και μαύρα αντιδημοκρατικά σενάρια έρπουσας αποσταθεροποίησης.

Η αυτονόητη προτεραιότητα και ανάγκη κοινωνικής απομόνωσης, πολιτικής αποδοκιμασίας και επιχειρησιακής εξάρθρωσης της τρομοκρατίας, δεν πρέπει να κρατάει σε εκβιαστική ομηρία κυβερνήσεις, πολιτικό σύστημα και κοινωνία.

Η έλλειψη αποτελεσματικότητας κατά της τρομοκρατίας που υπάρχει και σε άλλες χώρες, χρησιμοποιείται συστηματικά για την ενοχοποίηση της Ελλάδας, τον περιορισμό δημοκρατικών εγγυήσεων και την ενορχηστρωμένη προσπάθεια εισαγωγής πολιτικής κρίσης.

Είναι φανερό ότι η ελληνική κυβέρνηση πιέζεται και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σ' έναν ορατό πόλεμο συμφερόντων. Είναι άκρως επικίνδυνο, κάτω από αυτές τις πιέσεις να αποδέχεται ή να ενισχύει ένα σκηνικό που αποπροσανατολίζει την προσοχή των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα ή να προετοιμάζει την κοινή γνώμη για διωκτικά μέτρα σκοπιμότητας.

Προκαλεί θυμηδία και οργή η συστηματική ενασχόληση με πρακτορολογίες και "γρυλλακισμούς" που θέλουν να διασύρουν τον αντιδικτατορικό αγώνα, να διαβάλουν τη δημοκρατική μεταπολίτευση, να διασύρουν πρόσωπα, οργανώσεις και κόμματα.

Η επιλογή της επιλεκτικής, μάλιστα, παρελθοντολογίας και πρακτορολογίας στα πλαίσια μιας δικομματικής πόλωσης μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αποδεικνύει ότι η διαχείριση αυτής της λογικής υπονομεύει τη δημοκρατία και το μέλλον του τόπου.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου