Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/06/2011

Να ενώσουμε τις δυνάμεις της αριστεράς στη λεκάνη της Μεσογείου -- Ο Π.Τριγάζης στο ιδρυτικό συνέδριο του Αιγυπτιακού Σοσιαλιστικού Κόμματος

«Οι πλατείες γράφουν ιστορία και στις δυο ακτές της Μεσογείου. Η ιστορία δεν τελείωσε, όπως ήθελαν οι νεοφιλελεύθεροι. Η Αιγυπτιακή επανάσταση αποτελεί πηγή έμπνευσης όχι μόνο για τους αραβικούς αλλά και για όλους του λαούς. Η ιστορία επιταχύνει υπό την καταλυτική επίδραση της πρωτόγνωρης διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης». Αυτά τόνισε ο υπεύθυνος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης χαιρετίζοντας το ιδρυτικό συνέδριο του Αιγυπτιακού Σοσιαλιστικού Κόμματος το περασμένο Σάββατο στο Κάιρο. Συμμετείχαν πολλές αντιπροσωπίες αριστερών κομμάτων από την Ευρώπη και τον αραβικό κόσμο, ανάμεσά τους και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) με την αντιπρόεδρό του Μαϊτέ Μόλα.

«Ο Ελληνικός λαός –συνέχισε- λέει «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» εδώ και 25 μέρες με το κίνημα των πλατειών, τις εργατικές και άλλες λαϊκές κινητοποιήσεις. Αγωνίζεται για να ανατρέψει το νέο πρόγραμμα «σούπερ-λιτότητας» της κυβέρνησης με την τρόικα. Απαιτεί «IMF go to hell!», όπως έλεγαν οι Λατινοαμερικανοί παλαιότερα. Η κοινωνική δικαιοσύνη, η απασχόληση, η αντίθεση στη φτώχεια, η αξιοπρέπεια, η καταπολέμηση της διαφθοράς, η ελπίδα σʼ ένα διαφορετικό μέλλον αποτελούν κοινά αιτήματα σʼ όλη τη Μεσόγειο. Η ένωση της Μεσογείου, που υπόσχονταν οι Μουμπάρακ, Σαρκοζί, Μπερλουσκόνι, και άλλοι, είναι ακριβώς το αντίθετο, η διεύρυνση των ανισοτήτων και η διαιώνιση των συγκρούσεων. Οι αριστερές δυνάμεις, δρώντας από κοινού, καλούνται να διεκδικήσουν το δικό της εναλλακτικό σχέδιο για την περιοχή».

To Γραφείο Τύπου