Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
15/01/2002

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την εμπλοκή της διαδικασίας συγχώνευσης Εθνικής-Alpha

Η συγχώνευση Εθνικής- ALPHA -που παρουσιάστηκε ως μεγάλη κυβερνητική επιτυχία- κινδυνεύει να εξελιχθεί, μέσω της παρατεινόμενης εμπλοκής, σε ένα μεγάλο φιάσκο. Η κυβέρνηση επέδειξε απαράδεκτη σπουδή και εγκληματική προχειρότητα. Θέλησε αμέσως μετά τον ανασχηματισμό να αποκομίσει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη με την ανακοίνωση της "μεγάλης συμφωνίας" και ό,τι αυτή σηματοδοτεί .

Είναι αυτονόητο ότι τα εμφανιζόμενα προβλήματα κατανομής εξουσιών και δικαιοδοσιών μεταξύ των εκπροσώπων των δύο τραπεζών έπρεπε να είχαν συμφωνηθεί απόλυτα πριν ανακοινωθεί η συγχώνευση.

Για ένα εγχείρημα που, λόγω του ύψους των οικονομικών μεγεθών, θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στον Χρηματοοικονομικό Τομέα, την οικονομία και τους εργαζόμενους χρειαζόταν πρωτίστως διασφάλιση ισχυρού ρόλου του Δημοσίου. ΄Όπως επίσης απαιτείται ρεαλιστικό και μελετημένο επιχειρηματικό σχέδιο, με ανάλογη οργανωτική στήριξη και δημιουργία προϋποθέσεων καλής συνεργασίας και απόδοσης των εργαζόμενων.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τίποτα από αυτά δεν έγινε σωστά και στην ώρα του. Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι βαρύτατες.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου