Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/06/2011

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας για το ξεπούλημα σε ιδιωτικά – κερδοσκοπικά συμφέροντα της μεγαλύτερης και πιο στρατηγικής σημασίας δημόσιας επιχείρησης της χώρας.

Το «μάρμαρο της ιδιωτικοποίησης» θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα με την αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και η χώρα γιατί θα στερηθεί ένα πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψή της.

Συνεχίζουμε μαζί με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και όλης της χώρας τον αγώνα για μια ΔΕΗ ενιαία, σύγχρονη και δημόσια στην υπηρεσία του λαού, της ανάπτυξης και του περιβάλλοντος. Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενούς της, αλλά ένα ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας που πρέπει το ταχύτερο δυνατό να συγκροτηθεί.

To Γραφείο Τύπου