Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/06/2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΝ σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου για κατάργηση κλινικών στο ΕΣΥ και μείωση προνοιακών επιδομάτων

Ο μη «ανασχηματισμένος» κ. Λοβέρδος  συνεχίζει ακάθεκτος και εργολαβικά τη διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και Πρόνοιας.

Την ώρα που η προσέλευση των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ακολουθώντας πιστά την καταστροφική  συνταγή των εντολέων της τρόικας, ανακοινώνει κατάργηση κλινικών, μειώσεις κρεβατιών και κλείσιμο νοσοκομείων.

Παράλληλα δηλώνει τη μείωση κατά 48 εκατομμύρια ευρώ των προνοιακών επιδομάτων ανακαλύπτοντας τους ενόχους για την οικονομική κρίση. Την ίδια στιγμή δαπανά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τη διεξαγωγή στη χώρα μας των Special Olympics, επιχειρώντας να αποδείξει το ενδιαφέρον της πολιτείας για τα άτομα με αναπηρία με επικοινωνιακές φιέστες  και μόνον.

Η υποκρισία έχει τα όρια της και η κοινωνία τις αντοχές της. Ο κ. Λοβέρδος τα έχει ξεπεράσει αμφότερα επανειλημμένα. Οι χιλιάδες πολίτες που διαδηλώνουν καθημερινά στις πλατείες,  δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός δεν ανέχεται πια τα κόλπα και τις πολιτικές τους και θα τις ανατρέψει μαζί με τις δυνάμεις που τις προωθούν.

Τμήμα Υγείας