Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/06/2011

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας περί αδυναμίας καταβολής των συντάξεων αν δεν δοθεί η 5η δόση του δανείου της τρόικας

Ο υπουργός Εργασίας «έβαλε σήμερα το χεράκι του» για να βοηθήσει την προσπάθεια της τρόικας, της κυβέρνησης και των προθύμων φίλων τους στα ΜΜΕ για εμπέδωση στο λαό κλίματος δημοσιονομικής τρομοκρατίας, ώστε να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα τη νέα λεηλασία του από το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το νέο  μνημόνιο.

Ο υπουργός Εργασίας συνδέει τη δυνατότητα χορήγησης των συντάξεων με την 5η δόση και το νέο δάνειο της τρόικας προς τη χώρα ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό δεν ισχύει.

Οι πάντες γνωρίζουν σε αυτή τη χώρα, ότι τα χρήματα που δίνει το δημόσιο κάθε μήνα στα ασφαλιστικά ταμεία δεν τα χαρίζει, αλλά υποχρεούται συνταγματικά και νομικά να τα δώσει. Επίσης, οι πάντες γνωρίζουν ότι το δημόσιο χρηματοδοτεί τα ασφαλιστικά ταμεία από τα έσοδά του από φόρους και άλλους πόρους και όχι από τα δάνεια της τρόικας, τα οποία διατίθενται στο σύνολό τους για την αποπληρωμή παλιότερων δανείων της χώρας.

Ο υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει θα πρέπει κάποτε να μάθουν ότι οι πολιτικές που στηρίζονται στο ψέμα και το φόβο έχουν πολύ κοντά πόδια και εντείνουν όλο και περισσότερο την λαϊκή οργή και αγανάκτηση που θα επισπεύσει την πτώση τους.

To Γραφείο Τύπου