Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/06/2011

Συνέντευξη του Δ.Στρατούλη στο Ρ/Σ «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» (Μπούλικα Μιχαλοπούλου) ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Το ποιοτικό στοιχείο των κοινωνικών αντιδράσεων στις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας είναι ο συντονισμός που αναπτύσσεται μεταξύ μεγάλων τμημάτων του οργανωμένου εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος με το κίνημα των πλατειών. Είναι πολύ σημαντικό ότι όλες οι μικρές ή μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα καταλήγουν  στην πλατεία Συντάγματος και ότι οι απεργοί εργαζόμενοι μένουν για αρκετές ώρες σʼ αυτό μαζί με τους άλλους διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Αυτό το κινηματικό μίγμα που δημιουργείται από την κοινή δράση συνδικάτων και συγκεντρωμένων πολιτών στις πλατείες είναι εκρηκτικό, πιέζει αυξημένα στο τετράγωνο την κυβέρνηση και είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές ανατροπές στη χώρα μας , στο υφιστάμενο πολιτικό σύστημα, στο μαζικό λαϊκό κίνημα και στην Αριστερά.

Η πανευρωπαϊκή διάσταση που έχει αποκτήσει το κίνημα των πλατειών καθώς και η σημερινή ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης των συνδικάτων είναι πολύ ελπιδοφόρα στοιχεία.

Για την ψηφοφορία στη Βουλή και για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Η ανασχηματισμένη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου μπορεί να εξασφαλίσει σήμερα με τη χρήση διαφόρων εκβιασμών την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή. Όμως είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της κοινωνίας, γιατί παρά τον εξωραϊσμό της μέσω του ανασχηματισμού παραμένει η κυβέρνηση που εφάρμοσε το μνημόνιο, που θα προωθήσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το νέο μνημόνιο και θα ξεπουλήσει το δημόσιο πλούτο της χώρας. Μια τέτοια κυβέρνηση, ακόμα κι αν καταφέρει να πάρει στη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης και να περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, έχει τις ημέρες της μετρημένες. Κάτω από την πίεση της λαϊκής δυσαρέσκειας και των κοινωνικών αγώνων θα αναγκαστεί σύντομα να πάει σʼ εκλογές και να φύγει.

Για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για δημοψήφισμα το Σεπτέμβρη

Οι λαϊκές δυνάμεις που βρίσκονται σήμερα στους δρόμους και στις πλατείες δεν θα αποπροσανατολιστούν από την κίνηση του πρωθυπουργού «να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα». Ζητούν να φύγει η τρόικα, η κυβέρνηση, τα μνημόνια και οι πολιτικές τους, να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και να εκποιηθεί ο δημόσιος πλούτος. Όσες πολιτικές τρίπλες και να κάνουν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του, στο τέλος δεν θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν στο λαό γιατί τον οδηγούν σε πτώχευση.

To Γραφείο Τύπου