Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
18/01/2002

Για τις δηλώσεις Κ.Λαλιώτη περί διαλόγου με την Αριστερά  - Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ

Για τιςδηλώσεις Κ.Λαλιώτη περί διαλόγου μετην Αριστερά

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε:

Για δηλώσεις Λαλιώτη περί διαλόγου με την Αριστερά

Εμείς μελετάμε τις δημοσκοπήσεις. Κι έχω υπόψη μου ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αριστερών, των προοδευτικών πολιτών, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν συναινεί στην κυβερνητική πολιτική. Δεν νομιμοποιεί την κυβερνητική πολιτική. Ανησυχεί για την κυβερνητική πολιτική η οποία μεγαλώνει το κοινωνικό έλλειμμα και στρέφει το πολιτικό σκηνικό προς νεοφιλελεύθερες, συντηρητικές ή κεντροδεξιές εξελίξεις.

Αυτοί λοιπόν οι πολίτες που ανησυχούν για την κυβερνητική πολιτική που δημιουργεί αυτές τις εντάσεις, αυτοί οι πολίτες διαλέγονται κάθε μέρα πάνω στα προβλήματα τα ανοιχτά της ζωής.

Ο διάλογος είναι πολιτισμική κατάκτηση, είναι κατάκτηση της δημοκρατικής κουλτούρας της Αριστεράς. Εμείς θέλουμε το διάλογο επί της ουσίας και η ουσία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας διαφωνεί και με τον κυβερνητικό κομματισμό και με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και με τον κομματικό ηγεμονισμό, συμπτώματα από τα οποία διακατέχεται η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Από κει και πέρα, διάλογος επί της ουσίας σημαίνει αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής και αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας. Γιατί αλλιώς η διόγκωση της πόλωσης μεγαλώνει την ανυποληψία του πολιτικού συστήματος και ουσιαστικά δείχνει ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προτιμά την εναλλαγή με τη Ν.Δ. και όχι την ουσιαστική αντιμετώπιση της προγραμματικής αντιπολίτευσης και συμβολής προς προοδευτικές εξελίξεις την οποία προτάσσει η Αριστερά των κοινωνικών κινημάτων και της οικολογίας, που εκφράζει ο ΣΥΝ.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου